Sporten is Gezond

Osteopaat zoeken


Ben je zelf een osteopaat?

Voeg je pagina gratis toe Aanmelden

Wanneer ga ik het best op bezoek bij een osteopaat?

Wat is osteopathie?

Heb je vaak last van je gewrichten? Of heb je na het sporten last van spierpijn? Dan is een bezoek bij een osteopaat de oplossing. Een osteopaat onderzoekt de beweeglijkheid van de gewrichten. Zo krijgt hij een beeld op de gezondheidstoestand van het lichaam. Bij osteopathie wordt een manuele geneeswijze gebruikt. Dat wil zeggen dat er geen medicijnen worden gebruikt, maar ook geen apparatuur. De handen zijn het gereedschap. Het doel van een osteopaat is de beweeglijkheid optimaliseren van de spieren, gewrichten, organen, zenuwen, bloedvaten en de hersenen. Wanneer de bewegelijkheid van het lichaam optimaal is, verminderen de lichamelijke klachten of verdwijnen ze.

Wat doet een osteopaat?

Een osteopaat onderzoekt alle blokkades en bewegingsbeperkingen die te maken hebben met de klacht van de patiƫnt. Zo kan hij op zoek gaan naar de oorzaak van de klacht en deze behandelen. Een osteopaat behandelt een klacht door middel van manipulatie, spiertechnieken en mobilisaties. Osteopathie geneest niet, maar moedigt het lichaam aan om zelf te genezen. Na een behandeling heeft het lichaam tijd nodig om te reageren op de technieken. Daarom wordt er minstens een week gewacht tussen 2 behandelingen in.

Oorzaak van de klachten

Wanneer je een operatie, trauma, ziekte, bevalling of infectie hebt ondergaan kan het lichaam ernstig verstoord geraken. Als het lichaam de beweeglijkheid niet kan herstellen, kunnen er lichamelijke klachten ontstaan. Doordat alle weefsels in directe verbinding tot elkaar staan, kunnen klachten op een andere plaats ontstaan, dan waar de oorzaak zich bevindt. De oorzaak is de plaats in het lichaam waar de beweeglijkheid verstoord is.

Mogelijke klachten

Mogelijke klachten bij patiƫnten kunnen zijn:

  • Gewrichtsproblemen
  • Rug-en nekproblemen
  • Hoofdpijn
  • Sportletsels
  • Orgaanklachten

Kinderen kunnen soms moeilijk zeggen wat er aan de hand is. Soms zijn er vage klachten waarvoor de behandelde arts soms geen oplossing voor heeft. Dan is een bezoek bij een osteopaat een goede keuze.